Naast Op Schok en Op Zwier kunnen we jou ook individueel begeleiden & samen zoeken naar een toffe hobby op maat! We werken de drempels weg om deel te nemen aan activiteiten van een ‘gewone’ club of vereniging. Voor deze begeleiding is een VAPH- erkenning niet noodzakelijk. Bij voorkeur woon je in regio Gent en woon je niet in een residentiële setting. De dienstverlening is gratis.   

Interesse? Bel 09 216 26 60 of mail naar vrijetijdscoach@vzwkompas.be. 

Heb je een beperkt budget? Ons Rap Op Stap kantoor helpt jou met het boeken van vakanties, daguitstappen, sport- en cultuuractiviteiten in Vlaanderen, het samenstellen van budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.  

Interesse? Neem contact op via 0490 56 14 80 of rapopstap@vzwkompas.be 

Je vindt ons kantoor net naast Villa Ooievaar in het park Vyncke Bovyn, Botestraat 131-133 Wondelgem.

Ons kantoor is open op woensdag en vrijdag van 14u- 16u. 

Dag Panda is de eerste echte online plek gemaakt voor en door jongeren met een beperking. 

We ontwikkelden Dag Panda speciaal voor jongeren die drempels ervaren om veilig online te gaan of (nog) geen aansluiting vinden bij fysieke dagondersteuning. Het is een plek om elkaar te ontmoeten, te leren en te ontspannen. Je vindt er coole content gemaakt door een boeiende bende professionele partners & andere panda vloggers. 

Je hoeft je niet te verplaatsen en kan gewoon van overal deelnemen aan Dag Panda. De filmpjes kan je ook bekijken wanneer je maar wil, enkel voor de online activiteiten schrijf je op voorhand in. 

Wij nodigen jou als abonnee 3 keer per jaar uit op een fysiek ontmoetingsmoment.
Deze ontmoetingen vinden plaats in verschillende regio’s. 

Je kan Dag Panda 2 weken op proef proberen. Ben je overtuigd, dan kan je overstappen op een betalend abonnement. 

Dit kost €30 per maand voor een jaarabonnement of €35 per maand voor een abonnement van 6 maanden. Je kan ook een persoonsvolgend budget (PVB) of rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) inzetten. Na je registratie nemen we contact met je op om verder af te spreken wat voor jou het meest voordelig is 

Meer info vind je terug op www.dagpanda.be 

In onze Digibank kan je terecht voor hulp bij digitale vragen, vormingen rond digitale thema’s en het uitlenen van laptops of digitale hulpmiddelen. Lees alles over dit gratis aanbod op www.digibankplus.be. 

Interesse? Kom langs op ons digiloket in Wondelgem (open op woensdag en – vrijdagnamiddag van 14u – 16u) of neem contact op via 0490 56 14 80 of hallo@digibankplus.be. 

Dit is een kaart die tot doel heeft de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te bevorderen. Deze kaart kan jou voordelen geven.

Bijvoorbeeld bij een bezoek aan de bioscoop, theater, museum, attractiepark, enz. Welke voordelen dit zijn hangt af van de organisatie, bijv. een gratis toegang of een verminderd tarief, een speciale pas in attractieparken voor een vlottere toegang tot attracties, enz.

De kaart is geldig in België, Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Roemenië en Slovenië.

De kaart is gratis, maar is wel persoonlijk.

Je houdt hem dus best altijd bij jou.

Je kan deze kaart aanvragen:

  • Bij het VAPH als je een erkenning hebt via het VAPH (zie: www.mijnvaph.be, hiervoor heb je je elektronische identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig) OF
  • Bij de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid als je een erkenning hebt via deze dienst (aanvraag indienen via het onlineformulier op de site: www.handicap.belgium. be, zie rubriek ‘mijn rechten’ of door een brief te sturen naar deze overheidsdienst)

Meer info over deze European Disability Card vind je terug op volgende site: https://eudisabilitycard.be/nl
Let wel: Verwar deze kaart niet met je parkeerkaart van het VAPH of je Europese ziekteverzekeringskaart van je mutualiteit

De UiTPAS is een spaar- en kortingskaart voor vrijetijdsactiviteiten in Vlaanderen en Brussel. Met de UiTPAS kun je punten sparen bij deelname aan verschillende culturele, sportieve, en vrijetijdsactiviteiten, zoals een bezoek aan een museum, een theateroptreden, of een sportactiviteit. Deze gespaarde punten kun je later inwisselen voor verschillende voordelen, zoals kortingen op activiteiten, gratis tickets, of exclusieve aanbiedingen. 

Daarnaast biedt de UiTPAS extra kortingen voor mensen met een beperkt inkomen, waardoor vrijetijdsactiviteiten voor iedereen toegankelijker worden. De kaart is in verschillende steden en gemeenten te gebruiken, en elke regio heeft vaak zijn eigen specifieke voordelen en partners die meedoen aan het programma. 

Je kunt een UiTPAS aanvragen op de volgende manieren: 

Loket in jouw Gemeente of Stad: 

  • Bezoek een verkooppunt van de UiTPAS in jouw gemeente of stad. Dit kan vaak bij het stadhuis, cultuurcentrum, bibliotheek, of een sporthal. 
  • Je vult daar een aanvraagformulier in en krijgt de kaart meestal direct mee. 

 Online Aanvragen (Indien Beschikbaar): 

  • Sommige steden en gemeenten bieden de mogelijkheid om de UiTPAS online aan te vragen via hun website. Je vult het formulier in, betaalt eventueel de kosten online, en de UiTPAS wordt naar je opgestuurd of je kunt hem afhalen op een aangegeven locatie.

Kosten en Kortingen: 

  • De UiTPAS kost meestal een klein bedrag, maar mensen met een beperkt inkomen kunnen vaak een korting krijgen. Informeer bij jouw gemeente naar de voorwaarden voor korting of een gratis UiTPAS. 

 Identificatie: 

  • Houd je identiteitskaart bij de hand, omdat deze vaak nodig is voor de registratie. 

Na ontvangst van je UiTPAS kun je meteen beginnen met punten sparen en genieten van de voordelen! 

Een parkeerkaart voor personen met een beperking is een officiële kaart die toelaat om gebruik te maken van parkeerplaatsen die specifiek zijn gereserveerd voor mensen met een handicap. Deze parkeerplaatsen zijn meestal dichter bij ingangen van gebouwen, winkels, of andere voorzieningen en zijn bedoeld om het voor mensen met een mobiliteitsbeperking gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot openbare en privéruimtes. 

Belangrijke kenmerken van de parkeerkaart: 

  • Toegangsrechten: De kaart geeft je het recht om te parkeren op speciaal gemarkeerde parkeerplaatsen voor personen met een beperking, zowel in België als in andere Europese landen. 
  • Gratis Parkeren: In veel steden en gemeenten mag je met deze kaart gratis parkeren op plaatsen waar normaal betaald parkeren geldt. Let wel op dat de regels per locatie kunnen verschillen. 
  • Persoonlijk Gebruik: De kaart is persoonsgebonden, wat betekent dat ze alleen geldig is wanneer de persoon met een beperking zelf in het voertuig aanwezig is, of het voertuig gebruikt om de persoon op te halen of af te zetten. 

 Aanvragen van een parkeerkaart: 

  • Je kunt de parkeerkaart aanvragen bij de Directie-generaal Personen met een Handicap (DGPH) van de Federale Overheidsdienst (FOD) Sociale Zekerheid in België. 
  • De aanvraag kan online worden ingediend via de website van de DGPH of op papier. 
  • Een medische evaluatie is meestal vereist om te bepalen of je in aanmerking komt voor de kaart.